De Kanaken al bijna 10 jaar op de woelige baren…..

De Kanaken geeft zondag 9 december voor de negende keer het jaarlijkse concert in het vestzaktheater van Het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom.
In 2003 is het Shantykoor De Kanaken ontstaan na een gelegenheidsoptreden van een aantal leden van de BOV (Bergse Operette Vereniging). In dat jaar werd door de BOV de Pirates of Penzence gebracht, en op de jaarlijkse feestavond van de BOV, waarop de leden vaak een eigen nummer of act brachten, besloten een aantal mannen onder leiding van Jac Bruys, een paar zeemansliederen ten gehore te brengen. De gevolgen laten zich raden…het optreden was groots en er werd toen besloten dat er met dat succes iets gedaan moest worden en dat deze groep iedere dinsdagavond bij elkaar zou komen. Meteen diende zich er al een aantal kandidaten aan die mee wilden doen en sommigen onder hen konden met hun instrumenten de liederen uitstekend muzikaal ondersteunen.
Kanaken betekent “jongens”, en hoewel het grijs de overhand heeft, voelen zij zich jong van geest.
De Kanaken worden regelmatig gevraagd voor optredens in Bergen op Zoom maar ook ver daarbuiten. Het repertoire is inmiddels zeer uitgebreid, en er wordt niet alleen gezongen in het Engels maar ook in heel veel andere talen.
De Kanaken zingt niet alleen liederen die eeuwen geleden aan boord van een schip zijn ontstaan, maar ook minder oude nummers.
In 2013 bestaan De Kanaken 10 jaar. U wordt daarvan o.a. op www.kanaken.nl op de hoogte gehouden

Dus voor ieder die wil genieten van goede muziek, die op enthousiaste wijze en met veel plezier wordt gebracht: kom op zondag 9 december vanaf 15.00 uur naar het vestzaktheater van Het Zwijnshoofd Moergrebstraat 18 Bergen op Zoom.
De presentatie wordt dit jaar verzorgd door Wally Sep, geen onbekende in het Bergse. Ondanks dat De Kanaken niet in het Bergs (kunnen) zingen, wensen hij en De Kanaken, de bezoekers alvast veel luisterplezier toe!
U bent van harte welkom! Toegang gratis.